הצטברות של רעלים בלתי רצויים בגופנו היא תופעה המתרחשת בכל זמן וזאת כתוצאה מגורמים שונים בסביבתנו. החשיפה לזיהומים שונים באוויר, במים ובמזון היא כמעט בלתי נמנעת, אולם חשוב לנסות ולצמצם אותה עד כמה שניתן.
רעלנים שונים מהווים גורמים להיווצרות מחלות ובעיות בריאותיות שונות ורבות, ככל שגופנו צובר יותר רעלים כך הוא נמצא בסיכון גבוה יותר לפתח תסמונות ומחלות.
עומס רעלים יוצר נטל על הכבד האחראי על נטרולם מה שעלול להוביל לעייפות כרונית ולעיכוב בתהליכי ההתאוששות של הגוף.
חשיפה לרעלנים
אחד ההיבטים החשובים בטיפול בעייפות וחולשה הוא ניקוי רעלים כגון מתכות כבדות המצויות במי השתייה או חומרים כימיים כגון חומרי הדברה וזיהום אוויר כבד.
אורח החיים מוביל לחשיפה חסרת מודעות למקורות זיהום ורעלים, ללא יכולת להימנע מהם. לכן יש להרכיב תכנית לניקוי רעלים מהגוף במיוחד למצבים של עייפות וחולשה על מנת שלא להחליש את הגוף עוד יותר.
עומס על המערכות
שיטות של ניקוי רעלים פנימיים ידועות מזה כמאה שנה כאשר טיהור הגוף מתייחס לניקוי המעיים, הריאות, הכליות, הכבד והדם, אלה הם האיברים האחראים על סילוק הרעלים של חומרים כימיים ומזהמים מגופנו. היכולת להימנע משאיפת פיח או עשן מן האוויר או משתיית מים המכילים ריכוז גבוה של כלור מוגבלת למדי.
כך גם שימוש במוצרי קוסמטיקה ולבישת בגדים העשויים מחומרים כימיים מלאכותיים תורמת לעומס היתר של רעלנים על מערכות הגוף. השפעות הרעלים שליליות בהיבטים רבים ובהם עייפות הנוצרת בשל מלחמה מתמדת של הגוף באותם הגורמים המזהמים ועל כן חשוב לסייע לגוף ולהיעזר בתהליך של ניקוי רעלים.
מודעות לבריאות
שיטות ניקוי הרעלים בעבר התמקדו בטיפול באנשים המכורים לאלכוהול או סמים וכן בקרב אנשים הסובלים מאלרגיות, אולם כיום גם אנשים בריאים אשר רוצים לשמר פעילות תקינה של מערכות הגוף ותחושה של אנרגטיות וחיוניות מאמצים את הטיפול.
תכנית לניקוי רעלים מסייעת במניעה של מחלות כרוניות כגון סוכרת, סרטן, דלקת פרקים ועייפות כרונית כאשר האחרונה קשה לאבחון.
מאפייני עייפות כרונית כתוצאה מחשיפה לרעלים
עייפות כרונית מתבטאת בעייפות קשה וחוסר אנרגיה הנמשכים לפרקי זמן ארוכים ללא קשר לביצוע פעילות גופנית מאומצת, כך נאלצים המתמודדים עם הבעיה לשמור על תפקוד מלא ותקין לאחר לילות שלמים ללא שינה. עייפות איה הסימן היחיד לתופעה של עייפות כרונית וזו מתבטאת גם במחלות המופיעות לאחר מאמץ, שינה שאינה מספקת וכן מצבים של פגיעה קוגניטיבית כגון ירידה בזיכרון לטווח הקצר ואובדן ריכוז.
מאפיינים נוספים לעייפות כרונית כוללים כאבי שרירים, כאבי פרקים ללא נפיחות או אדמומיות, כאבי ראש קשים, כאב גרון והתפרצות של בלוטת הלימפה בצוואר או בבית השחי.
שיטות לניקוי רעלים
הפחתת עומס הנוצר על הגוף אשר נובע מאורח החיים המערבי המאופיין בלחצים, ניתנת לביצוע בכמה דרכים פשוטות, ראשית יש להימנע ממצבי מתח ולחץ רגשיים ופיזיים ככל שניתן.
במקביל חשוב להקפיד על תזונה בריאה ולהימנע ממזונות שעברו ריסוס כמו גם מנטילת תרופות אשר אינן הכרחיות ומחלישות את המערכות הגוף. תזונה בריאה, אורח חיים רגוע, שהות בטבע ותרגול טכניקות הירגעות, כל אלה יתרמו לבריאות הכללית.
רפואה קונבנציונלית ושיטות טבעיות
הרפואה הקונבנציונלית אמנם יכולה להתאים תרופות המדכאות את התסמינים או משככי כאבים וכדורי שינה, אולם אלה אינם מספקים מענה לגורמים לתסמונת העייפות ואף עלולים להחליש את מערכת החיסון לאורך הזמן. טיפולים טבעיים תומכי מערכת החיסון מייצגים גישה שונה להפחתת מתחים ולשחזור הבריאות של הגוף.
הקלה על מתח נפשי תמנע את חדירתם הקלה של רעלים לגוף ותאפשר התמודדות וסילוקם באופן יעיל יותר. הימנעות משימוש באנטיביוטיקה עשויה לסייע בתהליך משום שזאת מקשה על ספיגת החומרים הנחוצים והמזינים בגוף וכן פוגעת באיזון של רמת החיידקים החיוניים שלשמירה על בריאותנו למלחמה ברעלים.
קיימים מספר עקרונות התורמים להצלחת תהליך ניקוי הרעלים מהגוף:
- שתיית כשני ליטר של מים מינרלים או מסוננים בכל יום. מומלץ לפתוח את הבוקר עם כוס מים ולימון לשיפור תהליך העיכול ולחיזור המערכת החיסונית.
- ניתן להיעזר בתוספי תזונה המכילים נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים, כמו כן מומלץ לשתות תה ירוק.
- פרוביוטיקה המכילה חיידקים טובים תאפשר שמירה על איזון המערכות וחיזוקן.
- אכילת מזון אורגני ללא חומרי הדברה.
- ארוחות קטנות וסדירות מעניקות לגוף את החומרים להם הוא זקוק ללא הכבדה על מערכת העיכול, עומס של ארוחה כבדה ימנע את התהליך התקין של ניקוי הרעלים הטבעי של הגוף.
- ארטישוק מכיל סינארין המחדש את האנרגיה בכבד.
- הימנעות ממזון מעובד המכילים ממתקים מלאכותיים, חומרים משמרים ותוספים המקשים על פעולת הכבד.
- הפסקת עישון תורמת להקלה על מצבים של עייפות ותורמת לתחושת האנרגיה והמרץ.