מתמודדים עם תשישות כרונית בקבוצת תמיכה

קבוצת תמיכה לעייפות כרוניתעייפות כרונית הינה מצב רפואי אמיתי, למרות שהמדע והרפואה המודרנית עדיין אינם מבינים את הגורמים המדויקים, ולכן לא פותחו טיפולים מתאימים.

במצב זה, הסובלים מתסמיני התשישות הכרונית, לרוב אינם מוצאים פתרונות במסגרת הרפואה הקונבנציונלית, ופונים לקבלת טיפולים נפשיים או אלטרנטיביים כדי למצוא פתרון למצוקתם. אחת מהשיטות היא השתתפות בקבוצת תמיכה.

שיט זו מבוססת על עבודה קבוצתית בהנחיית מטפל מיומן המתווה את מהלך המפגשים. כל קבוצת תמיכה מונה מספר חברים, וכל קבוצת תמיכה מתמקדת בנושא פרטני, כגון אלכוהוליסטים אנונימיים. חלק מקבוצות התמיכה מטפלות בנושאים שונים.

לקבל את התמיכה הקבוצתית ולהתמודד עם העייפות

חברי הקבוצה מציעים מרחב פתוח לדיון, שיתוף בחוויות האישיות, הצעות שונות להתמודדות עם תסמיני התשישות ועם ההשלכות הרגשיות, וזוכים לקבלת והענקת תמיכה הדדית. ניתן להקל על התסמינים בשיטות שונות, כולל שינוי הרגלי תזונה, הקניית הרגלי שינה מסודרים, ועל ידי הקלה נפשית המתאפשרת מעצם ההשתתפות במפגשים.

דרך העבודה הקבוצתית, הסובלים מעייפות כרונית יכולים למצוא אנשים אשר חווים תחושות ותופעות דומות, לשמוע על דרכי ההתמודדות השונות של חברי הקבוצה, לזהות מרכיבים אישיים בשיחה והדינמיקה הקבוצתית, ולעיתים אף להבין משהו אישי על מקור התופעה, תצורותיה, ודרכי ההתמודדות הסובייקטיביים עמה.

 

כך תמצאו את קבוצת התמיכה המתאימה

בארץ פועלות קבוצות שונות המתמקדות במחלת התשישות הכרונית, אם כי לא כולן באופן אקסקלוסיבי. כך ישנן קבוצות תמיכה המשלבות בין פיברומיאלגיה, מחלת הנשיקה ועייפות כרונית, זאת בשל הדמיון בין התופעות השונות כאשר לרפואה הקונבנציונלית אין מענה ברור.

חלק מקבוצות התמיכה המציעות סיוע לחולי עייפות כרונית, מוצעות על ידי קופות החולים, כך שכדאי בהחלט לפנות לקופת החולים על מנת לשמוע על פתרונות אפשריים במימון הקופה. רוב קופות החולים אף יציעו טיפול פסיכולוגי או אלטרנטיבי, על מנת לשפר את מצב המטופלים ואת איכות חייהם במהלך ההתמודדות עם המחלה.

דילוג לתוכן